Πότε επαναλειτουργούν τα πρακτορεία τυχερών παιγνίων στη Κύπρο?

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας την περασμένη Τετάρτη 27/01/2021 η επαναλειτουργία πρακτορείων τυχερών παιγνίων, μόνο για σκοπούς συμπλήρωσης του δελτίου θα γίνει τη Δευτέρα 8/2/2021. Νοουμένου πως στη ζωή μας θα υπάρχει ακόμη το 8998, οποίος ενδιαφέρεται να προσέλθει στα πρακτορεία για να καταθέσει το δελτίο του θα πρέπει να έχει στείλει sms για έγκριση. Δυστυχώς το Υπουργείο ακόμη δεν έχει δώσει διευκρινήσεις για το ποιο μήνυμα θα πρέπει να αποστέλλεται από τους πολίτες.; Όμως επειδή την ίδια μέρα θα επαναλειτουργήσουν και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου εικάζουμε πως και τα πρακτορεία τυχερών παιγνίων εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία (sms με τον αριθμό 2) . Θα ανανεώσουμε το κείμενο μας σε τυχόν διαφορετική διευκρίνιση από το αρμόδειο Υπουργείο.

Τι ίσχυε την προηγούμενη φορά που είχαμε το ίδιο μέτρο σχετικά με τα πρακτορεία;

Όπως έχουμε αναφέρει και πιο πάνω το Υπουργείο Υγείας δεν εξέδωσε ανακοίνωση με συγκεκριμένες οδηγίες πως θα επαναλειτουργήσουν τα πρακτορεία, αλλά βρήκαμε την ανακοίνωση του περασμένου Δεκέμβρη όπου τα πρακτορεία  λειτουργούσαν με παρόμοιο τρόπο. Παραθέτουμε εν συντομία τα βασικά σημεία της ανακοίνωσης.

  1. Αποκλειστική διενέργεια δελτίου στο ταμείο και απαγόρευση χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών από τους επισκέπτες εντός των υποστατικών/πρακτορείων. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν δελτία στους πάγκους, ούτε τυπωμένα προγράμματα εντός του πρακτορείου/υποστατικού. Στα ταμεία των πρακτορείων θα παραδίδονται τα δελτία στους πελάτες και θα γίνεται η απαραίτητη συναλλαγή με ένα πελάτη κάθε φορά. Οι υπάλληλοι που θα εξυπηρετούν το κοινό θα φορούν μάσκα και θα βρίσκονται πίσω από προστατευτικό plexiglass τζάμι, που θα καθαρίζεται συχνά.
  2.  Οι πελάτες θα πρέπει να παραμένουν στο χώρο του πρακτορείου μόνο για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα συμπλήρωσης και κατάθεσης του δελτίου ή πληρωμής κερδών και σε καμία περίπτωση δεν παραμένουν περισσότερο από όσο χρειάζεται.
  3.  Απαγόρευση χρήσης καθισμάτων εντός των υποστατικών/πρακτορείων,
  4.  Απαγορεύεται η χρήση προβολής αγώνων εντός των υποστατικών/πρακτορείων.
  5. Σε κάθε κατάστημα θα αναγράφεται στην είσοδο με ειδική πινακίδα ο μέγιστος αριθμός πελατών ή επισκεπτών που μπορεί να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

* Το πιο πάνω κείμενο θα ανανεωθεί εάν και εφόσον υπάρχει ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας για αλλαγή του συγκεκριμένου μέτρου ή σε περίπτωση που δοθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δελτία τύπου του Υπουργείου σε σχέση με το Covid-19 μπορείτε να βρείτε στη σελίδα

Διαβάστε Περισσότερα
Πρόσφατα άρθρα