4 οι Μονομάχοι αλλά Ένας θα τα καταφέρει! Όλα τα σενάρια για την Εξάδα

Μάχη για την πρώτη εξάδα στην τελευταία αγωνιστική πριν από την 2η φάση (Playoff) του πρωταθλήματος Κύπρου. Την 6η θέση, που συνεπάγεται είσοδος στο γκρουπ των «μεγάλων» διεκδικούν 4 ομάδες. Ο Ολυμπιακός, ο ΑΠΟΕΛ, η Δόξα και η Πάφος. Τα σενάρια είναι πολλά και όλα ανοικτά σε αυτή τετραπλή κόντρα.

Αρχικά πάμε να δούμε την βαθμολογία με το πέρας της 25ης αγωνιστικής και τα παιχνίδια των 4 ομάδων για την 26η αγωνιστική.

ΘέσηΟΜΑΔΑΑΝΙΗΒαθμοί
6ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ25941231
7ΑΠΟΕΛ25861130
8ΔΟΞΑ2579930
9ΠΑΦΟΣ25781029

Πρόγραμμα 26ης αγωνιστικής

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου
Ολυμπιακός – ΑΕΚ           19:00

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου
Ανόρθωση – Δόξα            16:00
Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ            18:30

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου
Πάφος FC – Ερμής            19:00

Σενάρια για 6η θέση :

Ολυμπιακός:

  1. Νίκη Ολυμπιακού. Είναι 6ος και δεν τον ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες αφού με νίκη εξασφαλίζει την 6η θέση. Είναι η μόνη ομάδα που έχει αυτό το πλεονέκτημα καθώς οι υπόλοιπες χρειάζονται συνδυασμό αποτελεσμάτων για την τερματίσουν στη πολυπόθητη θέση.
  2. Ισοπαλία Ολυμπιακού. Χρειάζεται ήττα του ΑΠΟΕΛ  και της Δόξας και να μην νικήσει η Πάφος. Η ομάδα του Ολυμπιακού δεν ευνοείται σε ισοβαθμία ούτε με το ΑΠΟΕΛ ούτε με τη Δόξα.
  3. Ήττα Ολυμπιακού. Σε περίπτωση ήττας των Μαυροπρασίνων τότε για να μείνουν στην 6η θέση χρειάζεται ήττες του ΑΠΟΕΛ και της Δόξας και ήττα ή ισοπαλία της Πάφου.

ΑΠΟΕΛ:

  1. Νίκη ΑΠΟΕΛ. Χρειάζεται απλά να μην νικήσει ο Ολυμπιακός και τότε η ομάδα του ΑΠΟΕΛ θα τερματίσει στην πρώτη εξάδα.
  2. Ισοπαλία ΑΠΟΕΛ. Εάν ο ΑΠΟΕΛ  αναδειχθεί ισόπαλος με την Ομόνοια τότε μόνο ένα σενάριο τον φέρνει στην 6η θέση. Χρειάζεται ήττα των υπόλοιπων 3 ομάδων αφού σε  περίπτωση ισοβαθμίας με τον Ολυμπιακό υπερτερεί ενώ σε μια τριπλή ισοβαθμία μεταξύ ΑΠΟΕΛ, Ολυμπιακού και Δόξας τότε η ομάδα της Κατωκοπιάς έχει τον πρώτο λόγο.

Δόξα:

  1. Νίκη Δόξας. Η Δόξα μπορεί να τερματίσει 6η εάν συνδυάσει νίκη της το Σάββατο και να μην νικήσει ο Ολυμπιακός και ο ΑΠΟΕΛ.
  2. Ισοπαλία Δόξας. Εάν η ομάδα της Κατωκοπιάς αναδειχθεί ισόπαλη με την Ανόρθωση στον αγώνα του Σαββάτου, μπορεί να μπει στην πρώτη εξάδα εάν χάσουν ο Ολυμπιακός, Πάφος και ΑΠΟΕΛ.  

Πάφος:

  1. Νίκη Πάφου. Η παφιακή ομάδα χρειάζεται σίγουρα τη νίκη αφού δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τερματίσει 6η με ισοπαλία ή ήττα. Σημαντικό πλεονέκτημα για την ομάδα της Πάφου είναι πως είναι η μόνη από τους διεκδικητές της 6ης θέσης που δεν αγωνίζεται με ομάδα που βρίσκεται στις πρώτες 4 θέσεις της βαθμολογίας αλλά με τον 12ο Ερμή. Εάν λοιπόν πάρει το τρίποντο στη τελευταία αγωνιστική και κανείς από τους άλλους 3 αντιπάλους της για την εξάδα δεν νικήσει, τότε από 9η θα τερματίσει 6η. Η μόνη ισοβαθμία που μπορεί να υπάρξει είναι με την Ομάδα του Ολυμπιακού στους 32 βαθμούς όπου η ομάδα της Πάφου υπερτερεί.

Πρώτη Εξάδα

Η κάθε μια από τις 4 ομάδες έχει τις δικές τις πιθανότητες για την πρώτη εξάδα. Κάποιες εξαρτώνται πολύ από τα αποτελέσματα των άλλων κάποιες καθόλου. Η αγωνία για τους φίλους και των 4 ομάδων είναι στα ύψη και θα αυξάνεται καθώς φτάνουμε στην Παρασκευή που είναι ο πρώτο αγώνας. Για να δούμε ποιος θα τα καταφέρει τελικά να πλαισιώσει την Ομόνοια, την ΑΕΛ, τον Απολλώνα, την Ανόρθωση και την ΑΕΚ στην πρώτη εξάδα και πιοιο .

Διαβάστε Περισσότερα
Πρόσφατα άρθρα