

Μάχη για την πρώτη εξάδα στην τελευταία αγωνιστική πριν από την 2η φάση (Playoff) του πρωταθλήματος Κύπρου. Την 6η θέση, που συνεπάγεται είσοδος στο γκρουπ των «μεγάλων» διεκδικούν 4 ομάδες. Ο Ολυμπιακός, ο ΑΠΟΕΛ, η Δόξα και η Πάφος. Τα σενάρια είναι πολλά και όλα ανοικτά σε αυτή τετραπλή κόντρα.
Αρχικά πάμε να δούμε την βαθμολογία με το πέρας της 25ης αγωνιστικής και τα παιχνίδια των 4 ομάδων για την 26η αγωνιστική.
Θέση | ΟΜΑΔΑ | Α | Ν | Ι | Η | Βαθμοί |
6 | ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | 25 | 9 | 4 | 12 | 31 |
7 | ΑΠΟΕΛ | 25 | 8 | 6 | 11 | 30 |
8 | ΔΟΞΑ | 25 | 7 | 9 | 9 | 30 |
9 | ΠΑΦΟΣ | 25 | 7 | 8 | 10 | 29 |
Πρόγραμμα 26ης αγωνιστικής
Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου
Ολυμπιακός – ΑΕΚ 19:00
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου
Ανόρθωση – Δόξα 16:00
Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ 18:30
Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου
Πάφος FC – Ερμής 19:00
Σενάρια για 6η θέση :
Ολυμπιακός:
- Νίκη Ολυμπιακού. Είναι 6ος και δεν τον ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες αφού με νίκη εξασφαλίζει την 6η θέση. Είναι η μόνη ομάδα που έχει αυτό το πλεονέκτημα καθώς οι υπόλοιπες χρειάζονται συνδυασμό αποτελεσμάτων για την τερματίσουν στη πολυπόθητη θέση.
- Ισοπαλία Ολυμπιακού. Χρειάζεται ήττα του ΑΠΟΕΛ και της Δόξας και να μην νικήσει η Πάφος. Η ομάδα του Ολυμπιακού δεν ευνοείται σε ισοβαθμία ούτε με το ΑΠΟΕΛ ούτε με τη Δόξα.
- Ήττα Ολυμπιακού. Σε περίπτωση ήττας των Μαυροπρασίνων τότε για να μείνουν στην 6η θέση χρειάζεται ήττες του ΑΠΟΕΛ και της Δόξας και ήττα ή ισοπαλία της Πάφου.
ΑΠΟΕΛ:
- Νίκη ΑΠΟΕΛ. Χρειάζεται απλά να μην νικήσει ο Ολυμπιακός και τότε η ομάδα του ΑΠΟΕΛ θα τερματίσει στην πρώτη εξάδα.
- Ισοπαλία ΑΠΟΕΛ. Εάν ο ΑΠΟΕΛ αναδειχθεί ισόπαλος με την Ομόνοια τότε μόνο ένα σενάριο τον φέρνει στην 6η θέση. Χρειάζεται ήττα των υπόλοιπων 3 ομάδων αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Ολυμπιακό υπερτερεί ενώ σε μια τριπλή ισοβαθμία μεταξύ ΑΠΟΕΛ, Ολυμπιακού και Δόξας τότε η ομάδα της Κατωκοπιάς έχει τον πρώτο λόγο.
Δόξα:
- Νίκη Δόξας. Η Δόξα μπορεί να τερματίσει 6η εάν συνδυάσει νίκη της το Σάββατο και να μην νικήσει ο Ολυμπιακός και ο ΑΠΟΕΛ.
- Ισοπαλία Δόξας. Εάν η ομάδα της Κατωκοπιάς αναδειχθεί ισόπαλη με την Ανόρθωση στον αγώνα του Σαββάτου, μπορεί να μπει στην πρώτη εξάδα εάν χάσουν ο Ολυμπιακός, Πάφος και ΑΠΟΕΛ.
Πάφος:
- Νίκη Πάφου. Η παφιακή ομάδα χρειάζεται σίγουρα τη νίκη αφού δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τερματίσει 6η με ισοπαλία ή ήττα. Σημαντικό πλεονέκτημα για την ομάδα της Πάφου είναι πως είναι η μόνη από τους διεκδικητές της 6ης θέσης που δεν αγωνίζεται με ομάδα που βρίσκεται στις πρώτες 4 θέσεις της βαθμολογίας αλλά με τον 12ο Ερμή. Εάν λοιπόν πάρει το τρίποντο στη τελευταία αγωνιστική και κανείς από τους άλλους 3 αντιπάλους της για την εξάδα δεν νικήσει, τότε από 9η θα τερματίσει 6η. Η μόνη ισοβαθμία που μπορεί να υπάρξει είναι με την Ομάδα του Ολυμπιακού στους 32 βαθμούς όπου η ομάδα της Πάφου υπερτερεί.
Πρώτη Εξάδα
Η κάθε μια από τις 4 ομάδες έχει τις δικές τις πιθανότητες για την πρώτη εξάδα. Κάποιες εξαρτώνται πολύ από τα αποτελέσματα των άλλων κάποιες καθόλου. Η αγωνία για τους φίλους και των 4 ομάδων είναι στα ύψη και θα αυξάνεται καθώς φτάνουμε στην Παρασκευή που είναι ο πρώτο αγώνας. Για να δούμε ποιος θα τα καταφέρει τελικά να πλαισιώσει την Ομόνοια, την ΑΕΛ, τον Απολλώνα, την Ανόρθωση και την ΑΕΚ στην πρώτη εξάδα και πιοιο .