VALUE BET ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Value Bet” τι είναι και σε τί χρησιμεύει!!!

Σε πολλούς από όλους εμάς που ασχολούμαστε με το στοίχημα (λίγο ή πολύ), θα έχει υποπέσει στην αντίληψη μας ο όρος  “Value Bet”. Αν το μεταφράσουμε στα ελληνικά τότε μπορεί να το δούμε σαν «Στοίχημα αξίας» ή «Αξία στοιχήματος». Στο μυαλό των περισσότερων από εμάς, τη πρώτη φορά που ακούμε αυτό τον όρο έρχονται οι λέξεις αξία-απόδοση-στοίχημα. Άρα ευκολά κάποιος μπορεί να πει, οκ ξέρω τι είναι το “Value Bet”, είναι η απόδοση του παιχνιδιού που θέλω να παίξω. Αυτό όμως δεν είναι ακριβώς το  “Value Bet”, επειδή στο στοίχημα υπάρχουν 2 έννοιες που μοιάζουν αλλά δεν είναι ίδιες. Η Απόδοση και η Αξία. Για να αποκτήσει αξία μια απόδοση στην οποία θέλουμε να ποντάρουμε πρέπει να γίνει σωστή μελέτη, υπολογισμός της «Αξία στοιχήματος» και να ποντάρουμε όσο πιο «σωστά» γίνεται.

VALUE BET ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Κάνε τώρα εγγραφή στην Parimatch. Πραγματοποίησε την πρώτη σου κατάθεση και πάρε bonus μέχρι και 120%

Ας τα πάρουμε όμως από τη αρχή. Αρχικά να αναφέρουμε ότι δεν εφικτό να εντοπιστούν σε όλα τα παιχνίδια  “Value Bet” και ο λόγος είναι απλός. Έχουμε να κάνουμε με τις στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες χρησιμοποιούν στατιστικά μοντέλα (πολύπλοκα και με πολλές παραμέτρους) για να υπολογίζουν τις πιθανότητες για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ακολούθως μετατρέπουν αυτές τις πιθανότητες σε αποδόσεις, αφαιρούν το κέρδος τους (Γκανιότα) και δίνουν στο κοινό τις στοιχηματικές επιλογές με αποδόσεις. Άρα οι αποδόσεις που βρίσκουμε στις στοιχηματικές σελίδες μόνο τυχαίες δεν είναι και έχουν είδη προσχεδιαστεί για να επιφέρουν κέρδος στις εταιρείες στοιχήματος.

Έτσι, συμπερασματικά για να δώσουμε αξία στο κουπόνι μας, πρέπει να βρούμε τα “Value Bet” και να ποντάρουμε όσο πιο σοφά γίνεται. Με απλά λόγια η προσωπική στατιστική-μελέτη αλλά και άποψη του παίχτη,  πρέπει να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες για ένα σημείο από τις πιθανότητες που δίνει ο bookmaker στο ίδιο σημείο.

Παραδείγματα

Για να καταλάβουμε καλύτερα τα πιο πάνω ας δούμε κάποια παραδείγματα πως υπολογίζουμε τις πιθανότητες ενός αγώνα σύμφωνα με τις τιμές που δίνουν οι bookmakers και τέλος να καταλάβουμε τι είναι ένα σημείο με “Value Bet”.

Κάνε τώρα εγγραφή στην Winmasters. Πραγματοποίησε την πρώτη σου κατάθεση και πάρε bonus μέχρι και 110%.

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι «Ίντερ – Πάρμα». Στο μυαλό μας και στα χαρτιά υπάρχει φαβορί και είναι η Ίντερ. Για να υπολογίσουμε ένα περίπου τις πιθανότητες τις οποίες έχει ο bookmaker χρησιμοποιούμε τις πιο κάτω πράξεις.

Έστω ότι έχουμε τις αποδόσεις:

 «1»= €1.50         «Χ» = €4.00        «2» = €6.50

Τύπος: Πιθανότητα=100/Απόδοση

Για τον «1» έχουμε πιθανότητα 100/ €1.50=66,66%

Για το «Χ» έχουμε πιθανότητα 100/ €4.00 =25%

Για το «2» έχουμε πιθανότητα 100/ €8=12,5%

Εδώ είναι φανερό πως δεν υπάρχει «Αξία στοιχήματος» στον «1» αφού οι πιθανότητες και η τιμή συμβαδίζουν και με τα στατιστικά του παίχτη που θεωρεί φαβορί την Ίντερ.

Δείτε εδώ τι είναι η γκανιότα. Ένα άρθρο που εξηγεί τα πάντα για αυτήν την σημαντική παράμετρο.

Σε ένα παιχνίδι όμως «Γιουβέντους – Μίλαν» που είναι ντέρμπι χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, ο  bookmaker δίνει τις πιο κάτω αποδόσεις (και πιθανότητες) :

Για τον «1» = 45% =>      100/45= 2.22

Για το «Χ» = 30% =>        100/35 = €3.50

Για τo «2» = 25% =>        100/20= €5.00

Εδώ έρχεται ο ορισμός του Value Bet και λέει ότι αν ο παίχτης υπολόγιζε τη νίκη της Γιουβέντους να έχει απόδοση 2.00 (δηλαδή πιθανότητα 50%), τότε ο παίκτης έχει βρει ένα Value Bet τον «Άσσο» με απόδοση €2.22.

Σαν γενικό ορισμό του Value Bet μπορούμε να πούμε ότι είναι η κάθε απόδοση που βρίσκει ο παίχτης σε οποιαδήποτε στοιχηματική σελίδα (ή πρακτορείο) για ένα σημείο, η οποία ξεπερνά την απόδοση που πιστεύει ότι αξίζει το συγκεκριμένο σημείο. Επίσης το Value Bet μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι η εξεύρεση των «παραλείψεων» των bookmakers και ένας τρόπος να εξισορροπήσουμε το στοίχημα από τη γκανιότα.

VALUE BET ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Προσφορά Εγγραφής Κουπόνια Στοιχήματος έως και €50 Για Νέους Πελάτες! ΒΕΤ365

Υποκειμενικότητα και Value Bet

Είναι σημαντικό να επαναλάβουμε και να επισημάνουμε ότι το αν ένα σημείο είναι Value Bet, είναι καθαρά προσωπική υπόθεση του καθενός. Ακόμη και όταν θα ακολουθήσουμε τις προτάσεις από μια σελίδα με προτάσεις προγνωστικών ή έναν tipster τότε ακολουθούμε την προσωπική άποψη αυτών  των ατόμων για τα δικά τους Value Bet. Όπως είδαμε και στα παραδείγματα, οι μαθηματικοί τύποι για των υπολογισμών πιθανοτήτων και τιμών έτσι ώστε να πολυμε ότι ένα σημείο έχει «Αξία στοιχήματος» υπάρχουν αλλά η πιο σημαντική παράμετρος  σε αυτούς τους τύπους είναι η προσωπική άποψη του παίκτη για το σημείο που μελετά. Είναι πολύ λογικό 2 παίκτες να μιλούν για τα ίδιο σημείο, να το βρίσκουν φαβορί αλλά ένας από τους 2 να βρίσκει αξία στην απόδοση του ενώ ο άλλος όχι. Ο λόγος είναι η προσωπική «απόδοση» που έχει ο κάθε παίκτης στο μυαλό του για το σημείο .Έτσι καταλήγουμε πως ένα σημείο εάν είναι Value Bet είναι υποκειμενικό και εξαρτάται από την προσωπική άποψη-μελέτη του κάθε παίκτη.

Ακολουθήστε μας στο Facebook για να ενημερώνεστε πρώτοι με τα καθημερινά μας Σημεία.

Άγραφοι «κανόνες» του Value Bet

Τη λέξη κανόνες δεν τη βάζουμε τυχαία σε εισαγωγικά αφού δεν υπάρχουν κανόνες στο πώς θα κάνει κάποιος τις επιλογές του στο στοίχημα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για Value Bet. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες στρατηγικές που ακολουθούν αρκετοί παίκτες οι οποίοι στοχεύουν στο να βρίσκουν και να ποντάρουν κυρίως ή αποκλείστηκα σε Value Bet.

 • Αρχικά λέγεται και πιστεύεται ότι οι πιο μεγάλής αξίας θησαυροί (Value Bet) βρίσκονται κρυμμένοι στις μικρές κατηγορίες. Επίσης πολλοί τέτοιοί θησαυροί βρίσκονται σε πρωταθλήματα χωρών  όχι τόσο  δημοφιλών για τα πρωταθλήματα ποδόσφαιρού τους.
 • Πολλοί παίκτες που προτιμούν να συμπεριλαμβάνουν στα κουπόνια τους σημεία Value Bet αποφεύγουν να τα παίζουν σε παρολί. Υποστηρίζεται πως η καλύτερη στρατηγική είναι μονά αποδεκτά ή σε συστήματα στοιχήματος.
 • Για να βρούμε τα καλύτερα Value Bet η πιο σωστή στρατηγική είναι να βρούμε τα παιχνίδια που μας ενδιαφέρουν και να βγάλουμε τα σημεία με τις δικές μας αποδόσεις. Ακολούθως θα συγκρίνουμε τις δικές μας αποδόσεις με αυτές των bookmakers και σε περίπτωση που οι τελευταίοι δίνουν πιο ψηλές τιμές από τα δικά μας τότε χωρίς 2η σκέψη έχουμε βρει Value Bet.
 • Τα Value Bet δεν είναι πάντα οι ψηλές αποδόσεις. Εάν για παράδειγμα ο παίκτης έχει στα δικά του χαρτιά και μυαλό την απόδοση της νίκης του φαβορί 1.30 και ο bookmaker τη δίνει 1.50. Τότε ναι έχουμε ένα Value Bet.
 • Όσο πιο γρήγορα ψάξει ο παίκτης τα σημεία του τόσο καλύτερες τιμές θα βρει (άρα και περισσότερα Value Bet). Ο πιο αποδοτικός και γρήγορος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η αναζήτηση των σημείων μέσω των στοιχηματικών ιστοσελίδων. Άρα ψάχνουμε τα σημεία μας στα early odds χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο.  
 • Τα Value Bet χρειάζονται πολλές ώρες μελέτης και ψαξίματος, τόλμη (όχι και γοητεία) αλλά τσαμπουκά για να τα βάλεις και να αμφισβητήσεις τους bookmakers.
VALUE BET ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Εγγραφείτε τώρα στην Meridianbet.com.cy, και πάρτε 20 ευρώ bonus εγγραφής.

Tips

Ωραία όλα αυτά με τη θεωρία και μαθηματικά αλλά πάμε να δούμε μερικές αλήθειές και μερικά tips.

 • Δεν είναι εύκολο ούτε πάντα εφικτό να βρούμε Value Bet
 • Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που χρειάζεται μελέτη και ψάξιμο
 • Όπως όλα τα στοιχήματα δεν υπάρχει κάτι σίγουρο και πάντα αποδοτικό.
 • Δεν πρέπει να γίνεται ψάξιμο και έρευνα μόνο για τα φαβορί καθώς ούτε μόνο σε γνωστά πρωταθλήματα και  γνωστές ομάδες. Πρέπει να υπάρχει γκάμα επίλογων τόσο σε αγώνες όσο και σημείων. (όχι μόνο 1-X-2)
 • Να έχουμε στο μυαλό μας ότι bookmakers έχουν σαν εργαλεία στατιστικά μοντέλα που χρησιμοποιούν πολλές παραμέτρους, από απουσίες παιχτών και τα διοικητικά μέχρι τις καιρικές συνθήκες και τη κατάσταση του γηπέδου. Παράμετροι που σίγουρα μπορεί να παίξουν ρόλο σε ένα αγώνα και εύκολα (και λογικά) παραβλέπονται από τους παίχτες.
Επίλογος

Είδαμε πιο πάνω τον ορισμό, κάποια παραδείγματα και μερικά tips για το Value Bet. Επίσης είδαμε τον τρόπο που μπορούμε να υπολογίσουμε τις τιμές των σημείων σύμφωνα με τις δικές μας πιθανότητες και πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε ένα σημείο σαν Value Bet. Με όλα τα πιο πάνω ο κάθε παίκτης μπορεί να βρει τα δικά του Value Bet και να τα συνδυάσει όπως νομίζει ο ίδιο καλύτερα και να νοιώσει τη ηθική ικανοποίηση πως κέρδισε στα «σημεία» τους bookmakers. (Αν και νομίζω κανείς μας δεν επιδιώκει  μόνο την ηθική ικανοποίηση στο στοίχημα).

Μέχρι και €250 ΜΠΟΝΟΥΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ FONBET!

Δείτε εδώ όλα τα άρθρα της σελίδας μας.
Ακολουθήστε μας στο Facebook για να ενημερώνεστε πρώτοι με τα καθημερινά μας Σημεία.
Προγνωστικά 02/05/2021
value bet
Πρόσφατα άρθρα